Våra 3 år <3

Jag och Bingo fick 3 hela år tillsammans, det har verkligen vart en berg-o-dalbana med denna dam! 
Men det har verkligen vart lärorikt, en riktigt läromästare kan man säga ;) 
 
12 juni va vi och provred andra gången och vi bestämde oss för henne. Jag köpte henne 2010 19 Juni samma datum som kronprinssesan Victoria gifte sig så hon va inte den enda lyckligaste i världen! 
 
Bingos annons bild
 
När Bingo kom hem så fick hon gå in i boxen och göra sig hemmastad. Sedan fick hon gå ut i hagen och hälsa på dom andra hästarna. Efter det tog vi in hästarna och gjorde iordning dom för en ridtur. Bingo gick först ocg tyckte det va jätteroligt! Jag va jätte glad att allt hade gått så bra, Bingo verkade stor trivas! 
 
Första ridturen
 
Efter någon vecka så skulle jag hämta henne i hagen och då gnäggade hon kom travades till mig! Jag typ grät av lycka, haha! 
 
Vi red mycket ute i skogen och hade roligt. Började mer med hoppning och dressyr. Min stallägare och syssling hjälpte mig i dressyren och hittade några knappar men Bingo va väldigt envis och svår att jobba rätt med. 
Helt plötsigt hade det året gått! 
 
2011 - Någon månad in på det nya året så fick Bingo något knäppt i huvudet! Hon blev väldigt dominant, skulle bitas och sparkas, kunde inte rida ingen ting! Folk kom och hjälpte mig.. Började lite med horsemanchip, blev lite bättre. Fjäska mycket med henne och mycket godis. Hon blev bättre efter tag. Men vi hade ju våra svackor. 
Ibland kunde vi inte rida ut på en vecka och sen nästa vecka gick det. 
 
Kämpade på med henne, försökte bara göra roliga saker, ut i skogen och galoppera och hoppa. Ibland ville man bara ge upp med det gjorde jag aldrig. Älskade ju min häst!  Det blev bättre efter tag. 
 
Här började jag hitta knappar på henne. Min moster kom och va lite dressyrtränare och det gick bra! Hon blev mer lösare och lättare att jobba med och Bingo tyckte det va riktigt roligt att få jobba! Hon va verkligen en läromästare på sitt eget vis! 
 
Bingo och jag blev bättre i ridningen, vi tränade några gånger för en tränare som hette Christian och det va väldigt lärorikt! Månaderna gick och det kändes som Bingo blev tjockare och lite slöare. Minskade foder, red mer men inget hon fortsatte att gå upp i vikt! 
Stallägaren trodde att hon va med föl då unghästen i stallet va hingst än men veterinären hade sagt att han inte kunde betäcka då inte ena pungkulan kommit ner men där hade veterinären fel. 18 November kom veterinären och kollade, Bingo va med föl och det va inte läng kvar!
Bingo skulle föla om 2-3 månader. Jag visste inte riktigt hur jag skulle regera. 
 
Jag hade tänkt att jag skulle ta grönt kort så vi kunde börja tävla men nu gick det inte på ett tag men jag va samtidigt glad och spänd över fölet! Bingo reds väldigt lugnt. Mest i skogen och lite i paddocken barbacka. 
 
2012 - Bingo hade blivit tjockare och den 26 januari kom lille Pontiac till världen! Fölningen gick jätte bra. 
 
Jag va lycklig, Bingo va jätte lycklig! Det va den gulligaste föl jag sett! Långa ben, stora öron och liten kropp. 
Några timmar efter fölningen. Han va snabb upp på fötterna men det va inte lätt att hitta till den goda mjölkningen ;) 
Bingo och Pontiac fick vara inne mycket då det va så kallt men dom fick gå ut små korta stunder på dagarna. 
När jag hade lov så fick dom vara ute mycket mer och den lille hade växt till sig lite mer då. Så dom fick vara ute en halvtimme ungefär sen fick dom komma in igen, äta, vila och sen ut en stund igen och in igen. 
 
Började rida ca 2 veckor efter Pontiac kom till världen. Härligt att sitta på hästryggen igen! Pontiac va med i paddocken och sprang runt, han tyckte det va jätte roligt!
 
Första ridningen i år! :D
Älsklingen som tagit bilderna :) <3
Pontiac växte, jag och Bingo kom igång med våran ridning igen. 
 
2013 - Pontiac fyllde 1 år. Jag började ta grönt kort på sommaren. 
 
Började träna för Sanna en gång i veckan. Vi hittade verkligen varandra i ridningen! Bingo blev mycket mjukare i ridningen och det va rikitgt roligt! Vi hoppade och hade dressyr. Men vi kunde inte rida ut, det gick verkligen inte. Bingo försökte bara kasta av mig.. Det gick att rida ut när någon annan va med. 
 
Men sen så kom det... Bingo började gå riktigt konstigt i galoppen, hon va inte så framåt i ridningen som hon brukade va. Trodde det bara va något dumt påitt som hon hade kommit på för att slippa att arbeta. Men hon forstatte såpass länge så jag ringde Husaby. 
 
Fick komma in den 14 augusti. Veterinären gjorde en massa böjprov, bedövde ben och gjorde böjprov igen och longera henne. Tog sen röntgenbilder men dom såg inget som såg fel ut. Men Bingo hade inflammation i kotleder fram och i vänster bakknä. Hon fick behandling och sen skulle jag ge metacam i 12 dagar och skrittas för hand i 1 månad. Skrittas förhand gick bra, Bingo hade inget emot det men hon hade mycket energi!
 
10 september åkte vi tillbaka för ett återbesök. Gjorde böjprov och longera. Hon va inte helt ren än så hon fick en ny behandling i höger fram och vänsterbak. Skulle tillbaka igen om 2 veckor. 
Efter 2 veckor med lite mer ridning så va hon bättre och vi fick börja rida mer ordentligt. Började rida mer och väldigt lugnt!  fick trava på raktspår och sen lägga till mer arbete vecka efter vecka och köra intervall träning men jag kände att hon blev dålig igen. Åkte tillbaka och det hade kommit tillbaka.. 
 
Pratade med veterinären och hon sa att Bingo kunde få vila ett halvår med behandlingar eller bli ett avelsto resten utav livet.. Men min älskade Bingo va ingen sån häst.. Hon älsakde att vara mamma men hon älskade att arbeta också, att få vara ute i skogen och galoppera, hoppa hinder, träna dressyr och det kunde jag inte ta ifrån henne. 
Bingo hade inte tyckt om det, hon hade blivit ännu argare och det hade inte varit roligt för nån utav oss. 
Så jag bestämde att hon skulle tas bort. Ett mycket svårt beslut, tro mig! 
 
Efter många tårar och ångrande så fick Bingo somna in den 16 december, en mycket jobbig dag... 
Bingo inte behöver ha ont längre utan hon får springa på dom gröna ängarna med sn älskade Zorro. 
 
Idag är det 3 månader och 8 dagar sen du fick somna in.. 
Min älsakde och underbara Bingo <3
 
Även fast vi inte alltid kom överens så hade vi vårat speciella band, du och jag <3 
Älskar dig mest av allt <3 
 

23 - 24 mars

Gårdagen, sov till 10 ungefär.. Fint väder ute :) Åt frukost, byte om, sen gick man ut och hämta planteringsjord och planterade om mina blommar som står inne. 
Cykla till stallet sen, hämtade Pontiac och borstade på honom i den sköna solen. Träna på lite på att han stannar när jag stannar och såt. Ställde honom lite i stallgången så han lär sig att man kan vara inne lite själv utan kompisar ;) 
 
Släppte ut honom i hagen sen igen. Cyklade hem. Hjälpte Emil lite ute och hämta jord, rättade till gräsmattan som har blivit lite uppkörd.. Duschade och hjorde oss iordning sen för att åka hem till Emil och fira hans pappa som fyllde 50 år. Åt smörgåstårta och glasstårta, gott! 
 
Åkte hem sen, titta på film och sen la vi oss. 
 
Idag va det skola igen efter en lång helg.. Hade svenska idag men ingen lärare och hade inget att göra så gjorde inte så mycket. Efter maten hade man engelska, kolla färdigt på en film (Twelve years a slave) och sen hade vi en liten dikussion om filmen vad vi tyckte om den och sedan så sluta vi. Lite onödig skoldag men kul att träffa kompisar :) 
 
Åkte hem till farmor och Emil kom så åt vi våfflor och prata lite :) Åkte hem sen och nu ligger man i sängen och ska sova. Skola imorgon med.. 
 
Kram Elsa

21 & 22 mars

21 mars - Firar 3 år med min underbara älskling! Jag gick upp tidigt, bakade scones och gjorde amerikanska pannkakot, riktigt gött! 
Packade, duschade och gjorde oss iordning för att åka på en hemlig resa som älsklingen hade fixat! <3
 
Vi åkte till Göteborg, när vi kom ditt så gick vi till hotellet. När vi där så berättade Emil vad vi skulle göra, först middaag på Hard Rock Café och sen gå och kolla på musikalen Rock Of Ages!! SÅ ROLIGT!!!!! 
 
Gjorde oss iordning och så gick vi och åt god mat. Efter det gick vi till hotell rummet, kolla lite på tv, prata och sen gick vi till Rodeo och kolla på musikalen :) Så himla bra va den!! Massa grym musik och rolig! 
 
När den va slut och vi va tillbaka på hotellet va kl 12 på natten.. Väldigt tröött efter en lång dag. Gjorde oss iordning för att sova men kolla lite på tv innan vi somna. 
 
22 mars - Vakna kl 9. Gick ner till resurangen och åt en god frukost. Packade våra väskor, cheka ut och gick sen till stationen.... Åkte hem med tåg, va hemma vid 2 tiden. 
Elvira kom en stund så prata vi lite om allt mellan himmel och jord! Efter att hon åkt hem så åt jag och Emil mat och gick sedan ut en sväng i det fina vädret! Katteb Murre följde gladligen med :) 
 
Kom hem sen och nu ska man snart lägga sig.. Men först blir det att kolla på film i sängen med älsklingen och ha de mysigt <3 
 
 
 
Kram Elsa
Följ min blogg med Bloglovin