29 - 30 augusti

Gårdagen var man ledig. När man vaknade åt jag frukost och sen så greja man lite hemma. Vid 3 tiden cykla jag till stallet, mockade, la in lite ny pellets och fixade hö och vatten. 
 
Tog in Juan och gjorde iordning honom för ett pass i paddocken. Kom in till paddocken och kände redan då att han va pigg! Han ville hellre trava än skritta. Skulle jobba honom på volter och serpentiner så att han skulle bli mjuk och lösgörande men det va hinder framme och han va pigg så det gick inte så bra.. 
 
När vi skulle galoppera så bocka han och sprang som bara den. Han tyckte också att hindren va lite läskiga.. Så vi jobbade istället på övergånger mellan halt, skritt och skritt till trav och det gick bra :) 
 
Släppte ut honom i hagen sen och jag cyklade hem. Gjorde inte så mycket mer. 
 
Idag va man uppe 3.50 på morgonen. Åkte till jobbet. Mjölkade och putsde fönster i lagården ;) 
Slutade kl 2 och åkte till mamma för att fira mig och lillasyster tillsammans. 
 
Åt god mat och tårta. Nu kollar man på fälttävlan på svtplay :) 
 
Kram Elsa
 
 

28 augusti

Morgon mjölka idag.. Uppe 03.50.. Lite trögt men sen så kom man igång. 
 
Kom till lagården, en kviga som hade kalvat så fick ta upp den på båset så hon kunde göra rent sin bebis. Satte igång ränorna och började göra iordning för mjölkningen. 
 
Började mjölka vid halv 6. Va färdig vid 7 med mjölkningen. Sen så kolla jag till kalvarna och försökte få i den nya kalvade kalven lite råmjölk. Duschade och sen åkte jag hem. 
 
Sov en stund när jag kom hem. Åkte till Jysk sen och köpte mig en kontorstol, sedan åkte jag till ridskolan och hämtade mina schabrak och täcke som blivit tvättat. Åkte hem, åt mat och skruvade ihop stolen och det gick bra :) 
 
Började att städa lite hemma men cyklade till stallet sen och mockade. Skulle hälsa på Juan och han kom i full galop till mig :') Tog in honom, borsta och tog på honom flughuvan då flugorna har vaknat till liv igen..
Släppte ut honom sen och jag cyklade hem. 
 
Åkte och hämta älsklingen på stationen, åkte till holmen och kolla lite på bilutställningen. Åkte hem sedan och forsatte att städa och älsklingen lagade mat. 
 
Snart ska man sova. Imorgon är man ledig så det är skönt! :) 
 
Kram Elsa
 

27 augusti

Idag med har det vart varmt och fint väder! Uppe tidigt. Åkte till stallet efter att skjutsat älsklingen till bussen. 
 
Mockade, la in hö m.m. Tog in Juan och gjorde ordning för att rida ut. Red ut vid 8 tiden. Solen sken och det va härlig luft ute. Trava och galoppera en liten sträcka men skritta mest utav rundan. Härlig ridtur :) 
 
Släppte ut honom i hagen sen och jag åkte till jobbet. 
 
Kom till jobbet innan 10, byte om och sen började jag att blötlägga gången, gjorde rent liggbåsen och kalkade dom idag också. Jag och A byte däck på vagnen där alla mjölkorgan hänger så nu blir det lättare att skjuva den! 
 
Åt mat kl 12. Efter maten fodrade jag och sedan tog vi in korna. Skrapde rent gången och vid 4 började jag att mjölka. Va färdig lite efter 5. Slutade vid halv 6 tiden. Duschade och åkte hem. 
 
När man kom hem så åt jag mat och nu sitter man vid datorn :) 
 
Bästa sättet att starta dagen på! :) 
 
Tjuren sover så gott! Sött! ^^ Jobbigt att "ta hand" om korna ute ;) 
 
Kram Elsa
 
Följ min blogg med Bloglovin