Så här ser Elsa 2 ut nu...


Förr


nu

tråkigt men det går alltid att fixa..

Tur att ingen kom till skada!

Namnlista

Protestera mot skolutredningens förslag i Mariestad

Ett tjänstemannaförslag i Mariestad går ut på att man vill lägga ner flera landsbygdsskolor och flytta runt på eleverna utan hänsyn till vare sig barnen, föräldrarna eller de samhällsekonomiska förluster som kan uppstå om förslaget genomförs. Som om det inte vore nog så vill man även flytta förskolor och fritidshem så att det för vissa barn innebär att de får pendla flera mil om dagen. Kommunen beräknar en investering på 96 miljoner för att i gengäld få sänkta driftkostnadere på 2,1 miljoner årligen. Man behöver inte vara ett matematiskt geni eller ha en fil kand i nationalekonomi för att förstå att detta blir en förlustaffär för kommuninvånarna i slutändan. Vad kostar extra skolskjutsar, bilskjutsar, sänkta huspriser (ja närhet till skola spelar roll? Tänk om kommunens tjänstemän räknat galet så att investeringen blir större och de sänkta driftkostnaderna lägre. Hur påverkas dessa beräkningar av förändringar av räntor och inflation jämfört med idag? Men viktigast av allt. Hur påverkas våra barns situation av resultatet av ett sådant här förslag? Vi måste kräva att frågan utreds ordentligt och att kommunen hittar något vettigare att lägga 96 miljoner på. Skriv på listan och visa att du är emot förslaget.

Skriv på HÄR!

Höstlov! :D

Idag har man fort lite gjort!

Vaknade vid 9, åt frukost och byte om. Cyklade till stallet, mockade alla boxar, fixade fodret till Bingo. Tog in Bingo och gjorde iordning henne.. Gick ut och red ut. Bingo fick trava på ordentligt, fick arbeta lite också och hon gick fint :) Kom tillbaka till stallet, släppte ut Bingo.. Älsklingen kom och vi åkte hem. Fikade och kollade på Tv :) <3

Älsklingen åkte tillbaka till skolan igen och jag städade här hemma. Har dammsugit huset och putsat alla fönster. Skulle igentligen styrkt kläder men gör det imorgon..

sitter nu vid tvn och kollar på film :)Kram Elsa
Följ min blogg med Bloglovin