gårdagen och idag..

Gårdagen - Fick lite sovmorgon en hel halvtimme! :O xD men det var gött. Gav kalvarna ensilgae på morgonen, mockade hos sinkora gav dom nytt strö. Soppade och grejade. Gosade lite med katten Gunnar ;)
Försökte hissa upp den där kon ingen och den här gången så gick det!

Men hon orkade inte röra på sig så hon fick hänga ett litet tag, hon drack vatten och sen så började hon röra på sig.. Dom tror att en brunstig ko har hoppat på henne så hennes ben har blivit dåligt så hon kan inte stå upp :/
Dom gav henne lite smärtstillande och så ska dom nu vänta 3 dar och så får dom se sen hur dom ska göra..

Mjölkade lite, det gick bra, roligt :)

Emils mamma hämtade mig idag, snällt :) Åkte hem till älsklingen, åt mat och sedan så åkte vi till stallet.

Mockade, fixade foder och borsta på Bingo. Åkte hem igen och fika o kolla på tv :) <3

Idag - gav kalvarna mjölk och hö. Mockade lite igen. Gav små kalvarna lite mjölk i nappflaska, en kalv ville inte rikitgt men sen så gick det :) Spolade fållan. Skulle ge kalvarna lite nya halm ute men den var slut så får göra det imorgon.. Mjölkade igen, det gick bra idag med, bara man kommer in i det så går det bra.

Min APL ledare kom och hälsa på idag också :) Pratade lite och sa va jag tyckte om stället och det.

Mannen i mitt liv hämtade mig <3 Åkte till stallet och mockade.

Nu sitter vi i min säng (eller ja emil ligger ner ;)) med varsin dator och är riktigt sociala mot varandra ;) <3
Kram Elsa

28 november

Kom fram till praktik platsen, inga träd på vägen.. Idag så matade jag kalvarna på morgonen, sedan så mockade jag hos korna i båsen, spolade fållan. En kalv hade rymt igen samma som förra gången, en expert på att rymma ;) så vi fick lägga på lastpallar på staketet så det blev som tak x)

Smörjde in korna med lite olja på sidan om rumpan och svansen mot skabb, haha! x) kolla lite när kollegorna skulle lyfta en ko i en "kohiss", hon hade fårr kalvförlamning. Dom fick inte upp henne men dom skulle försöka senare..

Farmor hämtade mig. Hon skjutsade mig till stallet. Mockade, fixade foder, putsade sadeln, sadelgjorden och tränset. Borstade lite på Bingo :)

Gick hem och nu sitte jag vid datorn och kollar på tv..

Är riktigt trött, tror jag ska sova en halvtimma eller nåt..


Kram Elsa
Följ min blogg med Bloglovin